Om dette arrangement

Tid
17:00 - 22:00
Pris
Gratis
Målgruppe
Abonnér på kalender

Haslev Kulturnat 2020 AFLYST

Kulturnatten er aflyst grundet et stigende smittetal og den tidligere udmelding fra Mette Frederiksen d. 18. september 2020 om yderligere restriktioner i forbindelse med Covid-19.

Kulturnatten starter kl. 17.00 med uddeling af Handicapprisen, dernæst vil Formanden for Kultur og Erhverv, René Tuekær holde åbningstalen kl. ca. 17.05. Vi kan samtidigt løfte sløret for åbningsmusikken, som Teatret Optimis v/ sangeren Allan Høier og guitaristen Erik Axel Wessberg vil stå for. ”Benny vs Halfdan” – tip en 22’er. En koncert med Benny Andersens og Halfdan Rasmussens finurlige og humoristiske viser – tilsat en lille gætteleg om hvem der har skrevet hvad. 

Årets plakat er endnu engang kreeret af kunstneren Birgit Brænder og hun udtaler følgende om plakaten:
”Temaet for aftenen er jo i år ”Haslev Stationsby 150 år”, så i starten af idéfasen kredsede Birgit da også om toget som motiv. Samtidigt tænkte hun, at det ville komme til at vrimle med tog på en masse billeder i tiden op til stationsby-jubilæet og Kulturnatten.

Birgit er som billedkunstner uddannet inden for maleri men arbejder også meget med grafikken. Deraf kom da også idéen med togskinnerne, som danner baggrund for den plakat, som det endte med.

Igennem mange år er det blevet til en masse ”sporarbejde” inden for de grafiske tryk, spor i mange afskygninger og mange betydninger – dyrespor, cykelspor, gren-spor i sneen – og selvfølgelig togspor og skinner – i en fascination af dette motiv som tydeligt tegn på, at nogen eller noget var lige her – og kan komme igen.

 Togsporene kommer i dette års plakat til at danne det – på én gang rolige og kaotiske – mønster i baggrunden for det, måske lidt overraskende blikfang, hestevognen. Den kom med på billedet i stedet for det, i denne sammenhæng, mere oplagte tog, men vognen kører ud af billedet og – i overført betydning - ud af den tid, som den hørte til og som efterhånden hørte op, da biler og tog tog over”.