Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
Gratis
Lokale
Novellen
Målgruppe
Section
Abonnér på kalender

FAXE:DOX: Kampen om mennesket

I et samarbejde med CPH:DOX præsenterer vi nu FAXE:DOX.

Hvad er et menneske? Hvordan definerer vi et menneske? Det er spørgsmålet, som dokumentarfilmen ”Kampen om mennesket” forsøger at belyse. I denne anledning har Haslev Bibliotek stillet sig selv samme spørgsmål – eller nærmere: ”Hvem er Faxe-mennesket”? Biblioteket har lavet en lille fotoudstilling af borgere, som bor i Faxe Kommune. Tag din familie eller venner under armen, og mød op til visning af en spændende film om, hvordan vi mennesker ser hinanden.

’Kampen om mennesket’ er en stjernebesat debatfilm, der løfter sløret for et intenst opgør, vi alle er en del af. Filmen handler om menneskesynet - vores forestillinger og idealer om mennesket, og hvordan vi forsvarer vores menneskesyn i en intens kamp, der rækker fra samfundets store scener til det enkelte menneskes bevidsthed. Det er en film, der er bygget finurligt op i kapitler og kommer omkring personlige historier, der har det tilfælles, at de giver stemme til mennesker, der (som alle andre, men i højere udstrækning) på egen krop har oplevet, hvad vores fælles idealer for, hvad et menneske er eller bør være, har af menneskelige konsekvenser.  Vævet elegant sammen af så forskellige samfundsstemmer som Svend Brinkmann, Caspar Eric, Anne Sophia Hermansen, Alberte Clement Meldal, Kaspar Colling Nielsen, Anna Libak og Frederik Stjernfelt.

Instruktør: Simon Lec

Sprog: Dansk.

Spilletid: 80 min.

Se filmens trailer her.(link is external)

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

 

DOX:DANMARK og FAXE:DOX

DOX:DANMARK byder på minifestivaler rundt omkring i hele Danmark med dokumentarfilm som omdrejningspunkt. Med DOX:DANMARK får danskerne mulighed for at deltage i filmarrangementer, debatter og samtaler om nogle af de store temaer og udfordringer, der præger vores samfund i disse år. Festivalerne finder sted samtidig med afviklingen af CPH:DOX i København (15-26. marts 2023).

I Faxe Kommune vises der film på biblioteket i Haslev og i Biografen Kanten i Faxe.

Se det samlede program for FAXE:DOX her.

Tags