Om dette arrangement

Tid
18:50 - 21:00
Pris
Gratis
Lokale
Novellen
Målgruppe
Abonnér på kalender

AU Livestream: Jorden og livet – 3.800 mio. års spejling

Mennesket er i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning. Hør nyt om konsekvenserne.

Jorden blev dannet for 4.500 millioner år siden, sammen med resten af vores solsystem. Havene opstod muligvis allerede inden for de første par hundrede millioner år, og snart spirede det tidligste liv frem. Vi har ingen anelse om hvornår livet opstod eller hvilke processer der var i spil, men vi kan konstatere at havet myldrede med mikroorganismer for ca. 3.800 millioner år siden.

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes jord end den der kom ud af støvskyen, lige efter Solsystemets fødsel. Stort set alt hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden. Ligeledes, spejler den udvikling som livet har gennemgået, Jordens indre pulsslag og Solsystemets dynamik.

Jorden og livet spejler og påvirker således hinandens udvikling – og som den mest indflydelsesrige organisme på Jorden, er vi mennesker nu i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Ved professor i geologi Minik Rosing, GLOBE Institute, Københavns Universitet.

Materialer

Mikkel Vuorela, Johanne Pontoppidan Tuxen: Naturvidenskaben genfortalt : fra universets fødsel til livets mindste dele
  • Bog

Naturvidenskaben genfortalt : fra universets fødsel til livets mindste dele

Hvordan hænger naturvidenskaben sammen med vores liv? Bogen tager læseren med gennem fortællinger fra det mindste til det største i livet og universet. For nye som erfarne læsere af naturvidenskab
Læs mere
  • Bog

Naturvidenskaben genfortalt : fra uni...

  • Bog

Livets udvikling

Opslagsværk med over 800 alfabetisk ordnede opslagsord om menneskets udviklingslinje og udviklingen af livet på jorden. Med indledende essay
Læs mere
  • Bog

Livets udvikling