Stine Askov forfatteraften

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50/40/30 kr.
Lokale
Romanen
Målgruppe
Section
Abonnér på kalender

Forfatteraften med Stine Askov

Mød forfatter Stine Askov, der fortæller om sin nyeste roman: "Katalog over katastrofer".

Stine Askov er født i 1976 og voksede op i den nordsjællandske by Helsingør. Det er også her, hendes nyeste roman, ”Katalog over katastrofer” foregår i 1980érne. Romanen handler om teenagepigen Helle og hendes familie. Forældrene er skilt, og Helle bor det meste af tiden hos sin far, Bengt, hvor den står på militærtræning, selvforsyning og økobevidsthed. Faren er bange for katastrofer af enhver art og forsøger at ruste sin datter til at kunne modstå selv de største farer. I køkkenet hænger et helt katalog over mulige katastrofale begivenheder: ”Siderne i plastikchartekkerne har overskrifter som: ved brand, ved drukning, ved krig/atomkrig."

Stine debuterede i 2012 med romanen ”Bid”, som ved udgivelsen blandt andet blev kaldt nutidssatire, tragikomisk chicklit og en folkekomedie. Den blev efterfulgt af ”Kaninens år” i 2014 og ”Bjørneklo” i 2017, om drengen Ulf, der bliver født på køkkengulvet, og moderen Marianne, der må skære navlestrengen over med en urtekniv. Marianne har en klar fornemmelse af, at der er noget galt med drengebarnet, som heller ikke græder de første mange dage. Spørgsmålet er dog, om der er noget galt med barnet eller snarere med moderen.

Stine Askovs romaner tager alle udgangspunkt i en realistisk skildring af en genkendelig nutidsvirkelighed. Forfatterskabets historier indeholder blandt andet beskrivelser af 1980’erne og 90’erne i et forstadsmiljø i Nordsjælland, men også en genkendelig samtidsvirkelighed i hovedstaden. De realistiske miljø- og tidsbeskrivelser sættes dog i alle Askovs romaner sammen med elementer fra andre genrer.

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

Katalog over katastrofer : roman

Af Stine Askov (2020)
Om en almindelig pige med en ualmindelig familie i 1980'ernes Danmark
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Bjørneklo : roman

Af Stine Askov (2017)
Ulf vokser op som enebarn i Ålsgårde. Han er et specielt, gammelklogt og ensomt barn uden venner eller forstående for...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Kaninens år

Af Stine Askov (2014)
Trines ægteskab er forkert; hun er forkert, han er forkert. Da hun endelig tager springet og flytter på landet med bø...
Læs mere