Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Lokale
Romanen
Målgruppe
Abonnér på kalender

Forfatteraften med Stine Pilgaard

Mød den prisvindende forfatter Stine Pilgaard, der fortæller om sin seneste roman, Meter i sekundet.

En ung kvinde flytter til Vestjylland, og spørgsmålene melder sig. Hvordan taler man med sin købmand? Kan man stoppe verdens dårskab gennem en brevkasse? Hvad tænker vestjyderne på i pauserne mellem deres sætninger? Hvordan slår man en barnevogn sammen? Hvorfor er højskoleleverne så glade, og hvad er det, de vil i Velling?

Meter i sekundet er en humoristisk og kærlighedsfuld roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland og skal finde vej i højskolelivet og den vestjyske samtaleform, og samtidig finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse. En krævende øvelse for én, der bevæger sig sprudlende, buldrende bramfrit gennem tilværelsen. (Og skriver slagsange i smug.)

Romanen består som de to forrige af forskellige teksttyper, her indgår brevkassetekster og sange. En af sangene bliver ligeledes trykt i den nye udgave af Højskolesangbogen, der udkommer til november 2020, i en ny komposition af Katrine Muff Enevoldsen. Romanen kan også høres som lydbog, der er indlæst og sunget af skuespiller Sofie Torp.

Stine Pilgaard (f. 1984, Århus) debuterede i 2012 med romanen Min mor siger, der blev præmieret af Statens Kunstfond, nomineret til DR Romanprisen og fik debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat.

I 2015 fulgte hun succesen op med romanen Lejlighedssange, der modtog Bibliotekernes Forfatterpris (2016) og var nomineret til Læsernes Bogpris (2016).

Billetter: 50 kr. / Biblioteksklub: 40 kr. / Læsekreds: 30 kr.