Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:30
Pris
30 - 50
Bibliotek
Lokale
Rollosalen
Målgruppe
Abonnér på kalender

Forfatterforedrag med Malene Ravn

Foredrag om bogen ”Hvor lyset er” som skildrer kunstneren Carl Fischer og hans kones dramatiske liv.

De valg de tog for kærligheden og kunsten, havde voldsomme konsekvenser, for dem selv – og ikke mindst for deres lille søn. Carl Fischer var Malene Ravns mands oldefar, og i løbet af foredraget vil Malene bla. fortælle om researchprocessen og de opdagelser og overraskelser hun gjorde undervejs. Enhver familie bærer på en hemmelighed og en stor fortælling, og dette er et af temaerne i Malenes foredrag. Foredraget vil være krydret med en masse privatfotos, papirklip og malerier, og hun kommer også ind på Carl Fischers værker og den europæiske og danske kunstscene i den første halvdel af 20. århundrede. HVOR LYSET ER er nomineret til DR Romanprisen 2021

Malene Ravn er forfatter til romanerne “Det eneste rigtige” (Gyldendal 2014), “Mia” (Gyldendal 2016), “I dine øjne”(Gyldendal 2018) og “Hvor lyset er” (Gyldendal 2020). Romanerne har en bred spændvidde over den korte roman til den store slægtsfortælling.

Efter en længere årrække indenfor TV-branchen arrangerede Malene i 2011 udgivelsen af Guerilladigte, hvor hun sammen med 150 kendte og ukendte digtere forvandlede Den Blå Avis til Danmarks største digtudgivelse.

2011-2013 skrev Malene Ravn den faste spalte ORD i Politiken Bøger. Her interviewede hun forfattere om deres forhold til ordene. Få år senere, i 2016 skrev hun portrætbogen Gadens Stemmer om tidligere hjemløse og misbrugere til fordel for den socialøkonomiske virksomhed af samme navn. Malene er født i 1971 og er cand.mag. dansk, retorik og sprogpsykologi med speciale i kreative processer.

Billetter: 50 kr. / Biblioteksklub: 40 kr. / Læsekreds: 30 kr.