Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokale
Rollosalen
Målgruppe
Section
Abonnér på kalender

4+2 grafikere

Grafisk udstilling af fire lokale kunstnere fra Faxe Kommune samt to gæsteudstillere.

Fire af billedkunstnerne – Tine Meyer, Elsebeth Møller, Anne Birkholt Nielsen og Torben Søborg – bor alle i Faxe Kommune og er medlemmer af grafisk værksted\NÆSTVED ved Holmegaard Værk.

De to gæsteudstillere er Ulla Neergaard, der også er medlem af grafisk værksted, og Anders Lund Hansen, der er medlem af kunstnergruppen Indigo.

Tine Meyer har seks grafiske tryk med. Det er pigmentprint og inkjet i farve og et laserdybtryk. Overskriften er På opdagelse i realiteterne hentet fra kommodeskuffen.

Elsebeth Møllers grafiske værker handler om den natur, hun ser omkring sig. Hun har arbejdet med temaet Mark og udstiller fire fotopolymer gravurer fra serien suppleret med to monotypier med titlerne Sky og Fugl.

Anne Birkholt Nielsen har på grafisk værksted\NÆSTVED arbejdet langsomt og undersøgende, bl.a. med monotypier og har inddraget andre materialer end sædvanlig trykfarve og i nogle arbejder ladet pastelkridt og pigmenter fra Stevns blive en del af den sluttelige karakter. Anne siger, at meget opstår i processen, i mødet med pladen og papiret. Hvert tryk er unika og kan ikke gentages i præcis samme form

Torben Søborg udstiller denne gang en række computerbearbejdede billeder fra Roneklint og omgivelser og Roneklint Fyr ved Præstø.

Anders Lund Hansen, der også var gæsteudstiller i 2020, viser denne gang fem computerbearbejdede og printede grafiske tryk og tre litografier udført på grafisk værksted \ NÆSTVED.   

Ulla Neergaard finder ofte sin inspiration i naturens poetiske stilhed og mangfoldighed af grafiske udtryk, stemninger og lys og skygge – nogle gange viderebearbejdes fotoet, så det bliver helt abstrakt, inden det omsættes til fotopolymer gravurer.

Udstillingen er åben i Faxe Biblioteks åbningstid.

De udstillede værker kan købes ved henvendelse til den enkelte kunstner.