Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokale
Rollosalen
Målgruppe
Abonnér på kalender

5+1 grafikere.

De fem billedkunstnere – Birgit Brænder, Tine Meyer, Elsebeth Møller, Anne Birkholt Nielsen og Torben Søborg – bor alle i Faxe Kommune og alle er medlemmer af grafisk værksted \ NÆSTVED … og de har alle udstillet sammen flere gange før i Rollosalen, på Haslev Bibliotek og i GrafikGalleriet i Næstved.

Som gæst er denne gang inviteret Anders Lund Hansen, Næstved. Han er medlem af gruppen Indigo og er den, der har stået for vejledning, opbygning og udbygning af grafisk værksteds computerafdeling for digitalbearbejdet grafik..

 

Birgit Brænder udstiller fotografik med fuglemotiv, udarbejdet på baggrund af tuschtegning. Fuglemotivet har hun genopdaget, da hun under oprydning i sit atelier genså en række 30 år gamle værker. 

 

Overskriften til Tine Meyers værker er ”Fotografens fejlskud fra storbyen Shanghai – et motiv i opløsning” De er en leg med fotos, som man normalt ville kassere, da de enten har forkert belysning, er rystede eller uskarpe. Flere af dem er vendt fra positiv til negativ, og alle er sort/hvide, hvilket er med til at skabe et stemningsfuldt og drømmeagtigt udtryk. De må, siger hun, gerne ses i den kontekst, at vi lever i en verden i forandring, hvor noget må forsvinde og viskes ud for at nyt kan opstå.

 

Elsebeth Møller udstiller litografier/stentryk. De tre første er gamle stentryk, som er skåret i strimler og derefter flettet vilkårligt sammen igen til tre nye selvstændige og unikke billeder.

 

Anne Birkholt Nielsen udstiller monotypier. Hun beskriver dem således. ”Efter sansninger og rå skitser i naturen drager jeg mod grafisk værksted. Med kombinationer af ca. 40% forberedelse og 60% åbent sind begynder arbejdet på min plade. Via farverne. Gennem hånden. Bedømt af synet. Meget ligger fast: Men ikke alt. Noget ekstra sker i pressen. Det er der, hvor tilfældets gave nogle gange viser sig, når plade og papir mødes under selve trykket”

 

Torben Søborg arbejdede i 1980-90’erne med videokunst, og hans værker tager denne gang udgangspunkt i computerbearbejdede stillbilleder fra hans video Giardino Magico – (den magiske have), som er optagelser fra det gamle paradehus på Gisselfeld før det blev renoveret..

 

Anders Lund Hansen udstiller et linoleumstryk og seks digitalt bearbejdede værker med udgangspunkt i fotografier.

 

 

De udstillede værker kan købes ved henvendelse til den enkelte kunstner 

                                                                                                                                             

 

 

Udstillingen kan ses i Bibliotekets åbningstid