Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokale
Rolloteket
Målgruppe
Abonnér på kalender

Fra Nordatlanten til Faxe Bugt

Henrik Drent, fra gruppen "Sibirien - kunst og design" viser en række akryl- og akvarelmalerier på Rolloteket fra den 6. til den 24. november.

Henrik Drents værker rummer mange facetter. Han er altid på vej videre, drevet af nysgerrighed og fascination af det altid omskiftelige lys og vejr.

Navnlig på Sydsjælland, hvor han er opvokset. Længe og ofte har han opholdt sig ude i naturen. Har derfor altid en god undskyldning for at betragte den i ro og fred. Lave skitser og malerier over den.

Navnlig de rå østvendte og dramatiske kyster giver ham inspiration, hvilket giver sig udtryk i hans mange motiver derfra.

Grene og rødder får deres eget liv. Ofte med alskens fabelvæsener, så som orker, trolde, feer eller færøske huldre som faste følgesvende.

De mange indtryk bearbejdes, både lette og følsomme stemninger i lyse farver og voldsomme og kraftige ekspressive udtryk.

Flere af de udstillede malerier er fra Færøerne. Studieture til de stormomsuste øer i Nordatlanten blev afgørende for en del af Henriks valg af motiver. Dens bygninger og dramatiske natur.

Farverne er dæmpede med stærke kontraster ind imellem.

Selvom bygningerne står tydeligt frem i motiverne, er det naturen og landskabets dramatik og krumninger, der er hans primære fokus.

Udstillingen kan ses mandage 10-17, tirsdage 10-16, torsdage 10-18 og fredage 10-13.