Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokale
Rollosalen
Målgruppe
Abonnér på kalender

KANTLYS

De to stevnske kunstnere Annette Sjølund og Torben Olesen udstiller deres værker.

De to kunstnere har før udstillet sammen f.eks. på det københavnske galleri Claus C. i 2017 og senest på Portalen i Greve 2021. Endvidere ledede de et udsmykningsprojekt i 2015 på Strøbyskolen, hvor de sammen med eleverne skabte et 24 meter langt gavlrelief i stærke farver, inspireret af Maleren Poul Gernes` farvesætning af områder indvendig på skolen.

På den aktuelle udstilling i Rollosalen viser de to kunstnere hovedsagelig arbejder på papir med udgangspunkt i grafiske teknikker, som de begge har arbejdet med gennem mange år.

Annette Sjølund er født 1966 og uddannet inden for kunst, videnskab og filosofi på Københavns Universitet. Hun har en toårig tegneuddannelse på Glyptotekets tegneskole samt en billedkunstlærer uddannelse på Seminariet for Formgivning. Hun har udstillet på Kunstnernes Efterårsudstilling i Den Frie Udstillingsbygning samt på Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen adskillige gange. Ud over de censurerede udstillinger har Annette Sjølund udstillet på b.la. Portrait Now, Frederiksborg Slot, Annaborg i Hillerød, Portalen i Greve, COBRA rummet ved Sophienholm, Nordisk Akvarel Teijon Masuuni i Finland, Ljungberg Kunstmuseum i Sverige, Galleri Labyrent i Krakow samt som medlem af Kunstnersammenslutningen PRO.

Torben Olesen, født 1950, uddannet tegner/grafiker på Kunsthåndværkerskolen i København. Har gennem årene udover at arbejde med grafik, også arbejdet med maleri og Land Art, f.eks. de navnkundige Land Mark projekter ved Stevns klint 1992 og 1993. Disse projekter udviklede sig blandt andet til deltagelse i ”Kulturbrud Faxe” i Faxe kalkbrud i 2008 og ”Verdens Arv Stevns” ved Koldkrigsmuseet i 2012, endvidere på Luleå Internationale Bienale i Sverige 2003 samt deltagelsen i ”Land Art Projekt Sentiers D`art” i Belgien 2017.
Torben Olesen har udover i Danmark udstillet som maler i Finland, Sverige og Tyskland og som grafiker deltaget i ”Annual Cascade Print Exchange Oregon USA”. Torben Olesen er mangeårigt medlem af Grafisk Værksted Næstved.

I 2019 skrev kunsthistoriker Cathrine Hedager Ostenfeld Rasmussen blandt andet:
"Gennem en kunstnerisk karriere, som indtil videre spænder over mere end fyrre år, har Torben Olesen arbejdet med levende linjer, mærker og krakeleringer i verdens overflade, skriftens kurver og knæk, materialets foldninger og nedbrydning, grafiske forløb og penslens dans over lærredet.
Verden bliver både repræsenteret og præsenteret i Torben Olesens værker, som opererer i spændingen mellem det abstrakte og det figurative. Hans billeder er ikke så meget spejlinger af verden, men dele af virkeligheden som præsenteres, bearbejdes og indgår i skabelsen af nye udtryk."

Udstillingen kan besøges i Faxe Biblioteks betjente åbningstid.