Ulykkelig dreng

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Lokalitet
Danmark
Pris
110 kr.
Abonnér på kalender

Godhavnsdrengene

Historien om Godhavnsdrengene - der kommer en dag!

Den nu 69-årige Poul-Erik Rasmussen blev som barn udsat for overgreb, da han fra 1962 til 1965 boede på børnehjemmet i Godhavn i Nordsjælland. 

Drengene blev slået og blev udsat for en række overgreb, herunder systematiske tæsk, lussinger, seksuelle overgreb samt medicinske forsøg. Det var umenneskelige oplevelser disse drenge gennemgik. Umenneskeligt fordi ingen greb ind og så på disse urimeligheder. Men der kom så en dag......  

I ti år har flere af de mænd, som var drenge på Godhavn, kæmpet for at få en undskyldning fra Staten.

I 2005 var der så 17 gamle drenge med familie, som mødtes og holdt weekend sammen på campingen i Vejby og de fandt så ud af at de alle hele livet, havde følt sig som kasserede af samfundet. En sætning som de alle, bogstaveligt talt, fik banket ind i hovedet under deres anbringelse.
De dannede så samme år "Foreningen Godhavnsdrengene", med det ene formål, at stille Staten til ansvar for deres svigtende tilsyn, som bevirkede, at de stedlige forstandere kunne tillade sig at behandle dem værre end dyr og gjorde det. De fandt også hurtigt ud af, at det ikke kun var på Godhavn de blev svigtet, men at det var generelt på alle Statens anbringelsessteder.  

Vi skal med dette foredrag høre en af drengene berette om sin tid og hvad der siden er sket. Det er den tidligere Godhavn dreng Poul Erik Rasmussen, der var en af en række mænd, som boede på drengehjemmet i Tisvildeleje i 1960'erne, hvor de var udsat for disse urimelige og regelmæssige overgreb.  

Godhavn-drengen fik herefter godkendt sin sag for Højesteret af Procesbevillingsnævnet, men nu har den 69-årige Pul Erik Rasmussen altså opgivet sagen.

Arrangør: LOF Haslev

 

Poul-Erik Rasmussen

Poul-Erik Rasmussen er formand for Landsforeningen Godhavndrengene.

Materialer

Ole Tornbjerg: Drengen fra Godhavn
Reservér
  • Bog

Drengen fra Godhavn

Af Ole Tornbjerg (2015)
Læs mere