Det selvbetjente bibliotek

Hvad er det selvbetjente bibliotek?

Icon Description

Det selvbetjente bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor der ikke er personale til stede, og hvor brugerne selv lukker sig ind på biblioteket.

Haslev og Faxe Biblioteker har også en åbningstid, hvor der er personale til stede. Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden.

Sådan får du adgang?

Icon Description

Du kan få adgang til det selvbetjente bibliotek uden for den bemandede åbningstid, hvis du er fyldt 14 år. Børn og unge under 14 år har adgang, hvis de følges med en person over 18 år. Man skal være indmeldt som låner for at få adgang. Hvis du tager børn under 14 år eller andre med dig ind, er det på dit ansvar. Luk derfor kun personer, du kender, med ind.

Du lukker dig ind på det selvbetjente bibliotek ved at køre dit sundhedskort gennem kortlæseren ved indgangen og taste din pinkode, døren låses nu op, og du kan gå ind.

Alle der kommer ind på det selvbetjente bibliotek bliver registreret med oplysninger om navn og CPR-nummer.

Der er videoovervågning af indgangen og på biblioteket for at sikre, at der ikke sker noget uhensigtsmæssigt. Videooptagelserne bliver behandlet efter gældende lov.

Sådan klarer du dig selv

Icon Description

Du kan benytte alle bibliotekets faciliteter, f.eks. aflevere og låne materialer, afhente bestilte materialer, læse aviser og tidsskrifter, benytte pc og internet samt fotokopiere.

 

Aflevering

Icon Description

Når du afleverer dine materialer på selvbetjeningsautomaten, er det vigtigt, at du følger instrukserne på skærmen. Du vil få besked om at lægge materialerne på afleveringsbogvognene, som står tæt ved selvbetjeningsautomaterne, eller i boksen ved siden af automaten.

 

Lån

Icon Description

Når du låner på selvbetjeningsautomaten, skal du tjekke, at der står "Udlånt" ud for alt det materiale, du tager med dig. Hvis et materiale ikke er lånt rigtigt ud, vil gaten ved udgangen blinke og hyle.

Afhentning af bestilte materialer

Icon Description

Hvis du har fået besked om, at der står et reserveret materiale klar til afhentning, har du samtidig fået oplyst et afhentningsnummer. Alle materialer, der er klar til afhentning, står i nummerorden på reolen med reserverede materialer. Når du har fundet dit materiale, skal du huske at låne det på automaten.

 

Gebyrer

Icon Description

Hvis du har gebyrer, vil de automatisk blive overført til senere betaling. Du kan så betale næste gang, du kommer i den betjente åbningstid. Eller du kan betale når du er logget ind her på siden.

Du kan stadig møde personale og få hjælp

Icon Description

Det vil stadig være muligt at møde personale og få hjælp i samme omfang som tidligere. Tidspunkterne ses ved indgangsdøren og på her på siden. Personalet hjælper dig gerne med at finde de rigtige materialer og informationer. Du kan også fortsat få hjælp til at reservere, låne og aflevere.

Biblioteket er dit og mit

Icon Description

Det selvbetjente Bibliotek bygger på et tillidsforhold mellem biblioteket og brugerne. Alle besøgende opfordres til at passe godt på biblioteket og holde god ro og orden. Husk på at biblioteket er vores fælles ejendom, som skal være til gavn og glæde for alle. Bemærk også, at hærværk anmeldes til politiet.

En brugers adgang til Det Selvbetjente Bibliotek kan inddrages, hvis brugeren ikke overholder Faxe Kommunes Bibliotekers reglement og reglementet for Det selvbetjente Bibliotek i Haslev og Faxe.

Vinduerne må ikke åbnes

Icon Description

Af sikkerhedshensyn må vinduer og døre ikke åbnes.

Forlad biblioteket inden lukketid.

Hvis du ikke forlader biblioteket, når det lukker (se tidspunkter andetsteds på siden), udløser det alarmen.

 

Begrænset adgang ved arrangementer

Icon Description

Biblioteket forbeholder sig ret til at begrænse adgangen til biblioteket i den ubemandede åbningstid, når der afholdes arrangementer for børn eller voksne. Dette vil blive bekendtgjort ved opslag i biblioteket og ved indgangen.