Aviser og magasiner

De fleste af vores databaser og elektroniske tilbud kan bruges både på biblioteket og hjemmefra. For at få adgang hjemmefra skal du bo i Faxe Kommune, være oprettet som bruger og have en pinkode. E-materialer markeret med en * har fri adgang og kræver ikke, at du logger ind

Dansk Artikelindeks *
Henvisninger til artikler i danske aviser og tidsskrifter

Digital artikelservice *
Biblioteket har abonnement på Digital artikelservice. Du kan via bibliotek.dk bestille en artikel fra et trykt dansk tidsskrift og få den leveret som et download-link i en e-mail.
Digital artikelservice har også en hjemmeside med artikelsamlinger. Artikelsamlingerne uddyber aktuelle og/eller væsentlige emner

eblad.org*
eblad.org samler danske e-blade og e-bøger til ipad, tablet og computer. Alt på eblad.org er gratis og kan læses i fuld længde

Faktalink
Artikler om aktuelle emner med baggrundsstof og faktaoplysninger

Futuriblerne*
Artikler om fremtidsforskning, set fra en sociologisk synsvinkel

Infomedia - Mediearkiv 
Fuldtekstartikler fra danske dag- og fagblade. Kun adgang fra bibliotekets pc'er

MasterFile Premier
Artikeldatabase i fuldtekst - dækker alle emneområder.

MasterFile Premier er en artikeldatabase, der indeholder tekster fra akademiske tidsskrifter, magasiner, opslagsværker og landerapporter samt biografier og primærkilder.
Ca. 1700 periodika i fuld tekst - plus abstracts fra mange flere. Omkring 55.000 primærkilder (særligt om amerikanske emner). Ca. 450 opslagsværker i fuld tekst.
Databasen dækker næsten alle emneområder.

MasterFile Premier indeholder også et Auto Repair Reference Center 

PressReader (Library PressDisplay)
Adgang til aviser i pdf-format fra alverdens lande. Med app'en PressReader til tablet og smartphone kan du læse aviser og magasiner offline. Dog skal du befinde dig på bibliotekets trådløse netværk for at hente aviser eller magasiner ned til offline læsning.

Tidsskrift.dk*
Det Kongelige Biblioteks portal for danske videnskabelige tidsskrifter

Videnskabelige artikler
Bestil og afhent videnskabelige artikler, der ellers er forbeholdt universiteterne, på Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice.
Databasen indeholder mere end 65 millioner videnskabelige artikler

RB Digital (tidligere Zinio) 

Lån alverdens magasiner - læs dem i sofaen og på farten.
RB Digital giver gratis adgang til et stort antal engelsksprogede e-magasiner, Titeludvalget består både af populære bladre-tidsskrifter og mere hard core fagtidsskrifter og spænder derfor bredt fra The Economist til National Geographic, Cosmopolitan, Country Living, Inked, og Backpackerder kan lånes digitalt via dit bibliotekslogin. 
Med RB Digital har du mulighed for at låne og læse alle de publikationer du har lyst til, uanset om du bruger computer, tablet eller smartphone. Du kan låne så mange du har lyst til, og de skal ikke afleveres tilbage.

RB digital fik i forbindelse med sit navneskifte (fra Zinio) også en helt ny app.

Appen, som du kan hente til din smartphone eller tablet(iPad), gør det muligt at læse alle e-magasinerne fra RB digital på din enhed. Du kan hente magasinerne, så du også kan læse dem når du ikke har netforbindelse.

Se ekurser.nu 's Trin for trin vejledning for at få hjælp til at få adgang til RB Digital.