E-resurser alfabetisk

Vil du gerne være klogere på dyreliv, hobby, lande og historie? Eller vil du vide mere om litteratur og musik eller om erhvervsliv? Eller om aktuelle emner? Klik ind på bibliotekets e-resurser og find viden.

Betegnelsen 'e-resurser' dækker over det omfattende materiale, som du via biblioteket kan søge i på nettet.

For eksempel artikler, leksika og e-bøger om alt lige fra litteratur, musik og naturvidenskab til teknik og forbrugerinformation.

 

Danske dyr

På danske dyr kan man læse, hvad der er værd at vide om dyr i Danmark.

 

Danskfaget

Danskfaget.dk er et danskfagligt opslagsværk, der dækker emner som litteraturhistorie, kanonforfattere, genrer, teksttyper, medier, billeder, kommunikation, sprog og grammatik. Portalen indeholder også en række tekster knyttet til temaer som fx Norden, køn og musik.

Digitale årbøger

Digital gengivelse af følgende årbøger i fuldtekst:

Bil-revyen (1965-2006)

MC-revyen (1974-2006)

Båd-revyen (1970-1985)

Indeholder: illustrationer og tekniske oplysninger til hver enkelt model.

Kun adgang på biblioteket

 

 

Ebsco Masterfile Premier

 

Indeholder fuldtekst artikler i mere end 2.050 tidsskrifter inden for alle fagområder, desuden boganmeldelser, biografier, originaldokumenter, alt i fuldtekst. Basen indeholder også en billedsamling på 107.000 enheder.

 

 

Encyclopedia Britannica

Britannica er et af verdens mest anerkendte leksika. I online-udgaven er der adgang til mere end 118.000 artikler, Miriam Websters ordbog og Thesaurus samt over 300.000 links, der er kvalitetsvurderede af leksikonets redaktører.

 

 

Europa World Plus

Store grundige artikler om verdens lande og regioner. Desuden f.eks. artikler om EU's og Vesteuropas integrationspolitik.

 

 

Faktalink

Dansk elektronisk tidsskrift om en række aktuelle og populære emner. Du får også henvisninger til www, litteratur m.m.

 

 

Forfatterweb

Dansk forfatterleksikon beregnet til hurtig orientering, inspiration eller som udgangspunkt for en opgave. Indeholder forfatterportrætter for både børn, unge og voksne.

 

Futuriblerne

Artikler gennem mere end 40 år om begrebet ’fremtidsforskning’, set fra en sociologisk synsvinkel. Basen indeholder mere end 500 artikler fra 200 bidragsydere. Udkommmer med 3-4 numre om året.

 

Gyldendals Onlineordbøger

Onlineadgang til Gyldendals Røde Ordbøger indenfor sprogene: : Dansk, Engelsk, Norsk, Svensk, Fransk, Tysk, Spansk, Italiensk. Du har også adgang til en række fagordbøger fx. teknikordbøger.

 

 

Historiefaget

Historiefaget dækker alt lige fra jægerstenalderen til dansk udenrigspolitik efter 11. september 2001. Portalen indeholder lette og svære tekster omhandlende hovedlinjerne i den danske historie. Portalen indeholder endvidere henvisninger til anden faglitteratur, skønlitterære tekster og museer. Målgruppen er børnebibliotekerne, men portalen kan også henvende sig til den voksne historie-interesserede.

 

 

Historiens verden

HistoriensVerden.dk er en dansksproget historieportal, der dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede.

På nuværende tidspunkt er den kronologiske afgrænsning op til år 2000 - derefter er udgivelsesplanen at dække 5-års perioder således at næste periode vil omfatte 2000-2005.
HistoriensVerden.dk omfatter andre formidlingsportaler bl.a. Romernes Verden.dk.

 

 

Hobbies and Crafts Reference Center

Basen henvender sig til hobby-entusiaster inden for mange områder og er meget nem at søge i. Den indeholder fuldtekst/pdf-filer med detaljerede ”gør-det-selv” instruktioner og kreative ideer til mange populære hobbies.
Den er inddelt i 140 hobby-grupper som igen er samlet i 8 større kategorier som f.eks modelbygning, håndarbejde, udendørsaktiviteter, samle ting og kunsthåndværk. Henvisningerne stammer fra ca. 740 tidsskrifter og bøger og der er mere end 720 videosekvenser.

 

 

Image Quest

Base som indeholder ca. 3 millioner copyright godkendte billeder i høj opløsning fra mange samlinger fx. National Geographic, Getty Images og National History Museum. Dækker en bred vifte af emner fra historiske begivenheder til kunst og de eksakte videnskaber.
Billederne må anvendes til undervisningsbrug, opgaver, projektarbejde og præsentationer.

 

 

Infomedia

Mere end 13 mio. artikler i fuldtekst fra over 130 danske aviser og blade.

Kun adgang på biblioteket

 

 

Literature Resource Center

Tværfaglig litteraturvidenskabelig database med information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og perioder. Der medtages primært skønlitterære forfattere. Sigtet er internationalt, men med vægt på amerikanske personer.

 

PressReader

Du har adgang til alverdens aviser og magasiner med dit bibliotekslogin. PressReader giver adgang til Ekstra Bladet, The Wall Street Journal, Svenska Dagbladet, TopGear, Paris Match og mange flere. Dagens avis ligger klar og der et arkiv på 2-3 måneder på de enkelte aviser. Udover Ekstra Bladet finder du tilsammen over 4000 aviser og magasiner fra hele verden på sitet.
Med app'en PressReader til tablet og smartphone kan du læse aviser og magasiner offline. Dog skal du befinde dig på bibliotekets trådløse netværk for at hente aviser eller magasiner ned til offline læsning.

 

Religionsfaget

Religionsfaget.dk dækker kristendom, jødedom, islam, hinduisme, buddhisme, nyere religioner og øvrige trossamfund samt artikler om filosofi og etik. Alle religioner bliver beskrevet via nogle hovedpunkter. Målgruppen er børnebibliotekerne, men portalen kan også anvendes af den voksne religions-interesserede.

 

 

Samfundsfaget

Samfundsfagligt opslagsværk for børn og unge. Eller til andre der interesserer sig for samfundets problemstillinger formidlet på en innovativ måde. Brug samfundsfaget.dk som et godt opslagsværk til at holde dig opdateret på den nyeste samfundsudvikling. Hurtig opdatering.

 

 

Science in Context

Bred dækning af emner inden for naturvidenskab: matematik, fysik, kemi, astronomi, medicin, biologi og meget mere. Indeholder dokumenter fra referenceværker, tidsskrifter (fuldtekst), aviser, multimedie og links. Niveau: gymnasium/HF. Artiklerne er markeret med 3 sværhedsgrader.

 

 

Verdens dyr

På verdens dyr kan man læse, hvad der er værd at vide om dyr i hele verden.

 

Zinio

E-magasiner på engelsk. Udvalget består af 75 forskellige magasiner. Du finder både populære 'bladre-magasiner' og mere hardcore fagtidsskrifter og spænder bredt fra The Economist og Science til National Geographic, Cosmopolitan, Country Living og Rolling Stone.

Læs mere om, hvordan du bliver bruger