Historie

De fleste af vores databaser og elektroniske tilbud kan bruges både på biblioteket og hjemmefra. For at få adgang hjemmefra skal du bo i Faxe Kommune, være oprettet som bruger og have en pinkode. E-materialer markeret med en * har fri adgang og kræver ikke, at du logger ind

.

Historiens verden

HistoriensVerden.dk er en dansksproget historieportal, der dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede.

På nuværende tidspunkt er den kronologiske afgrænsning op til år 2000 - derefter er udgivelsesplanen at dække 5-års perioder således at næste periode vil omfatte 2000-2005.
HistoriensVerden.dk omfatter andre formidlingsportaler bl.a. Romernes Verden.dk.

Danmarkshistorien.dk *
Viden om Danmarks historie fra oldtiden til i dag.

Danmarkshistorien.dk er en hjemmeside, der er udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere fra Aarhus Universitet. Siden blev lanceret den 14. maj 2009. Formålet er at give offentlighed og uddannelsesinstitutioner mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig viden om Danmarks historie fra oldtiden til i dag.

Hjemmesiden indeholder ca. 900 artikler, over 900 kilder, ca. 80 film, ca. 160 lydklip, 12 e-bøger, mytedrab, en tidslinje samt quizzer og spil.