Musik

De fleste af vores databaser og elektroniske tilbud kan bruges både på biblioteket og hjemmefra. For at få adgang hjemmefra skal du bo i Faxe Kommune, være oprettet som bruger og have en pinkode. E-materialer markeret med en * har fri adgang og kræver ikke, at du logger ind

edu.medici.tv
3500 musikalske værker filmet fra 1940’erne og frem til i dag. 1800 film inklusiv koncerter, operaer, balletter, dokumentarer og master classes. Over 120 live events om året, der kan streames fra verdens mest prestigefyldte venues  

BibZoom - bibliotekernes musiksite *
Bibzoom er bibliotekernes platform for musikformidling. Her kan du lade dig inspirere af anmeldelser, artikler og lytteguides.

Free-scores *
Noder af mange klassiske komponister. Hjemmesiden indeholder også musikfiler og mulighed for play-along.

IMSLP - det Internationale Musik Partitur Biblioteks Projekt (Petrucci Music Library) *
Canadisk initiativ, der har til formål at skabe et virtuelt bibliotek med alle musikalske partiturer i offentlig ejendom og partiturer fra komponister, som stiller deres musik gratis til rådighed for projektet.
Nodesamlingen indeholder mere end  106.712 musikværker og 351.817 partiturer. Gode søgemuligheder på bl.a. komponist, besætning, land, periode.

The Opera Platform *
The Opera Platform er en ny EU-støttet streamingtjeneste på internettet, hvor 15 operahuse i Europa er gået sammen med tv-udbyderen Arte om gratis at tilbyde hele operaforestillinger. Operaforestillingerne tekstes på seks sprog, engelsk, tysk, fransk, italiensk, polsk og spansk.
Hver måned streames en hel operaforestilling live, som vil være tilgængelig på The Opera Platform i seks måneder. Ud over operaer vil platformen også indeholde handlingsreferater, interviews og klip fra forestillinger rundt om i Europa.
Du kan også holde dig opdateret om The Opera Platform på facebook