Forside: Bob Dylan lytteguide
Forside: Bob Dylan lytteguide

Bob Dylan

24.05.16
Guide til 75 års fødselaren - Bob Dylan.

Bob Dylans univers er en tidsmaskine, der bringer lytteren fra 60’ernes revolutioner gennem personlige og eksistentielle kriser til det fattede klarsyn.
 
Bob Dylan er uden tvivl den mest indflydelsesrige samfundssanger, USA nogensinde har set. Hans tekster er blevet litterært gods for en hel generation, selv om det aldrig var målet for ham.
 
Allerede i de første år af sin ufattelige karriere skrev han tekster, der for længst har overlevet tidens test, og mens han selv har forsøgt at undvige journalisterne, er hans navn og hans livsfortælling blevet helt central for at forstå, hvordan musikken kunne omfavne politikken, etikken og løfte folk- og country-musikken ind i en ny tidsalder.
 
Bibzoom har i anledning af Bob Dylans 75 års dag 24. maj tegner et portræt af en af de vigtigste nulevende kunstnere og guider til Dylans albums fra perioden 1962 - 1976.

Tekst af: Niels Mark. Bibzoom.
 
Læs guiden....

 
Materialer
  • Bog

Jokeren og tyven : mit liv med Bob Dylan

Om Bob Dylan (f. 1941) og Victor Maymudes (1935-2001), der var Dylans tourmanager, rejsekammerat og ven gennem 40 år. Fra de første dage i 1960'erne frem til slutningen af 1990'erne. Med anekdoter fra livet på landevejen, de mange musikere de mødte undervejs og Bob Dylans privatliv
Læs mere
  • Bog

Jokeren og tyven : mit liv med Bob Dylan

  • Bog

Krøniker. Bind 1

Af Bob Dylan (2004)
Om hans ungdom i minebyen Hibbing, Minnesota, om den første tid som udøvende musiker på folkemusikscenen i Greenwich Village, New York i begyndelsen af 1960'erne og om tilblivelsen af nogle af de store plader fra 1970'erne og 1980'erne
Læs mere
  • Bog

Krøniker. Bind 1

Af Bob Dylan (2004)
  • Bog

Dage i Dylan : genhør med Mr. Tambourine Man

(2001)
Tekster af en række kendte danskere om deres forhold til Bob Dylan (f. 1941) og hans musik
Læs mere
  • Bog

Dage i Dylan : genhør med Mr. Tambour...

(2001)