Krimimessen 2023

I weekenden slår Fængslet i Horsens dørene op til dette års Krimimesse. Skal du forberede dig til mødet med din yndlingsforfatter, eller mangler du en trøstekrimi, fordi du ikke kan komme? eReolen har fundet nogle gode krimier af fem af messens aktuelle forfattere frem til dig.

Den gode danske

Er du til en klassisk københavnerkrimi, skal du selvfølgelig læse Kim Faber og Janni Pedersens serie om Martin Juncker og Signe Kristiansen. Krimierne har det hele; fallerede politimænd, komplicerede work-life-balancer, terror, politik, mord - you name it - og så er serien tilmed både velskrevet og velkomponeret!

Den iskolde

Vil du hellere langt væk - til der, hvor forbryderne og vejret kæmper om at være koldest? Så tag med Yrsa Sigurdardottir til Island. Lad advokaten Thóra Gudmundsdóttirs være din guide i opklaringen af brutale mord, eller lad efterforskningslederen Huldar klare skærerne sammen med børnepsykologen Freya. Du kan også selv begive dig ud i kulden i Under sneen. God tur!

Den, der kommer helt tæt på

Elsker du domestic noir, de spændingsromaner, der kommer helt tæt på - helt ind bag hjememts fire vægge, ja, måske endnu længere? Alice Feeney er en mester i denne genre, og hendes Sten saks papir er en nervepirrende thriller, der går helt tæt på et ægteskab i forfald. 

Den ublodige

Hvis du ikke allerede kender Ruth Galloway, så lad os introducere hende: småexcentrisk arkæolog med en særlig evne for at opklare mord. Elly Griffiths krimier er hverken spceicelt uhyggelige eller blodige, men alligevel er de svære at lægge fra sig. Man suges ind i de spændende arkæologiske mysterier, og det er svært ikke at engagere sig i karaktererne undervejs. 

Den foruroligende 

Teddy Vork har begået romanen Mulm, der handler om Jacob, hvis kone bliver indlagt på den psykiatriske afdeling. Nu skal Jacob forsøge at holde sammen på resterne af deres liv med den femårige søn, Johannes, hvis opførsel langsomt bliver mere og mere foruroligende. Måske er der en dyster forklaring på konens depression? Mulm blev i 2021 kåret som Årets Danske Horrorudgivelse og udkommer som spillefilm senere i år.

 

/Oprindeligt skrevet af Nanna, eReolen.