Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokale
Novellen
Målgruppe
Abonnér på kalender

Fremtidens natur: Livestreamet foredrag fra Aarhus Universitet

Hør hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens natur.

Jorden er en levende planet – fyldt med mange forskellige livsformer. Men dens varierede og rige biodiversitet er nu under pres. Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet 'masseuddøen' ofte bragt i spil. Som reaktion på alle kriserne er der nu en stigende interesse for bæredygtighed.

I foredraget vil du få et overblik over hvilke faktorer der bestemmer om der er høj eller lav biodiversitet i verden – og med eksempler fra Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet – og hvilken rolle spiller mennesket?

Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen – hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner. Og hvad med den danske natur – og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn – og hvad med honningbien?

Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen – og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden.
Endelig vil du høre hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

Foredragsholderen er professor i økologi Jens-Christian Svenning, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet. Foredraget livestreames eksklusivt til udvalgte biblioteker og uddannelsesinstitutioner og er kun tilgængeligt på denne aften, så gå ikke glip af et spændende blik ind i videnskabens verden.

Pris
0