Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Lokale
Romanen
Målgruppe
Abonnér på kalender

Samtale om ufrivillig barnløshed

Samtaleaften om at være ufrivillig barnløs, fertilitetsbehandling og at opleve graviditetstab.

Sammen sætter tre mennesker ord på nogle af de svære, tunge tanker og følelser, der følger med, når vejen til forældreskabet ikke er så ligetil, som man havde håbet. Begge forfattere har skrevet bøger om emnet med udgangspunkt i deres egne oplevelser. Det bliver inspirerende at høre med, når de alle tre kommer med deres personlige vinkler på et emne, der stadig ofte opleves som et tabu.

Ufrivillig barnløshed er den hyppigste kroniske sygdom blandt unge. Blandt 25-45-årige er det faktisk hyppigere end astma, diabetes, psykiske sygdomme, kræft og hjertekarsygdomme, og fertiliteten er fortsat faldende. Omkring hvert 10. barn i Danmark kommer til verden gennem fertilitetsbehandling. Der foretages cirka 40.000 reagensglas- og inseminationsforsøg om året Danmark, og cirka 20.000 graviditeter (til mindst 25% af diagnosticerede graviditeter) ender årligt som et graviditetstab, hvilket gør det til den hyppigste graviditetskomplikation. Mellem 25-50% af alle par oplever et eller flere graviditetstab, og 2-5% oplever gentagne graviditetstab. Mange rammes både fysisk og psykisk med symptomer på fx stress, depression og angst. Alligevel følger ressourcerne ikke med på sundhedsområdet, og der er stadig et tabu om fertilitetsbehandlinger og graviditetstab.

Medvirkende: Helene Cagara, jordemoder og psykoterapeut samt rådgiver i Patientforeningen Fertilitet og Tab. Daniel Boysen, forfatter til romanen ”Gå til grunde”, der med sin kæreste kæmpede i seks år for at blive forældre. Kirsten Marie Juel Jensen, forfatter til fagbogen ”Skal I ikke snart have nogen børn?”, der sammen med sin kæreste kæmpede for at få børn i ni år.

Der bliver mulighed for at stille spørgsmål til de tre deltagere.