Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Lokale
Biblioteksrummet
Målgruppe
Section
Abonnér på kalender

Fotografier v/ Bente Magelius & Marianne Jakobsen

Bente Magelius & Marianne Jakobsen udstiller fotografier taget gennem de sidste års coronanedlukning

Bente Magelius udtaler:

Mit navn er Bente Magelius og er født i året 1959. 
Er opvokset på Stevns og har trådt mine barnesko der. Har en datter Christina på 35 år og bor sammen med min mand Mogens lidt syd for Faxe. Jeg er uddannet Social og Sundhedsassistent og arbejder på Rehabiliteringscenter Grøndal i Faxe Kommune som planlægger. 

Min store interesse er foto, det fylder nok 80 % af min fritid. Jeg har altid fotograferet, var ikke ret gammel, da min far købte mit første kamera, og afsted gik det med mange lange ture i naturen. Her blev kimen lagt til det der fylder mit liv i dag. 

Jeg er formand for Stevns Fotoklub i St. Heddinge og bruger rigtig meget tid omkring dette,  
Jeg er medlem af Foto Con, en fotoklub som ligger i Roskilde, hvor jeg sidder som kasserer.

Mine genre inden for foto er flere, bl.a. Makro -og Landskabsfotografering, jeg går meget efter de motiver der skaber ro i en travl hverdag. 

Lige inden Corona og landet lukkede ned, startede vi projekt ”Dagens Billede” der som navnet siger, at tage et billede hver dag… bare et…
Det var min redning for ikke at Corona skulle fylde alt og derved også tænke på noget smukt. 
Det viste sig også at være et kæmpe projekt, dels at finde interessante motiver, og du skulle gøre det hver dag uanset hvordan verden så ud den dag. Jeg er glad for at det er overstået, men vil heller ikke have været det foruden. 

Jeg håber I vil nyde udstillingen og være nysgerrige omkring motiverne.

Marianne Jakobsen udtaler:

Mit navn er Marianne Jakobsen fra den gode årgang 1965. Jeg bor ved Rønnede sammen med min mand. Jeg arbejder på OKplus i Haslev. 

Jeg er uddannet fotohandler fra den analoge tid. Jeg stoppede med at fotografere, da det blev digitalt. I 2011 blev min interesse vækket igen, da jeg så nogle inspirerende billeder hos en dame. Det gav mig lysten til at udforske den digitale fotoverden. Jeg meldte mig ind i Fotoklubben FotoCon i Roskilde og siden i Stevns Fotoklub, hvor jeg stadig er medlem. 

Min veninde Bente Magelius udfordrede mig til at være med i et projekt ”Projekt 365+1”.

Projektet var meget lærerigt og meget krævende projekt, hvor jeg samtidigt blev bevidst om hvad jeg kan lide at fotografere. 

Mine genrer er nu landskab og vandskab, makro og abstrakt/væsner. 

Flere af de udstillede billeder er fra mit projekt 365+1. Håber I vil nyde min udstilling.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid og i det ubemandede fra 07-21.00