Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokale
Rollosalen
Målgruppe
Abonnér på kalender

Jubilæumsudstilling for lokal kunstveteran

Med udstillingen “Gennem 50 år” ser billedkunstner Elsebeth Møller tilbage på et langt liv med væveriet, grafikken og maleriet. Udstillingen trækker tråde fra karrierens opblomstring i 1970’erne og 1980’erne til de sidste 30 års arbejde, hvor særligt tilhørsforholdet til den Stevnske natur er et tilbagevendende omdrejningspunkt

 

Fernisering: Lørdag d. 2. november kl. 11-13
Adgang: I bibliotekets åbningstid (man. kl.10-17, tirs. kl. 10-16, tors. kl. 10-18 og fred. kl. 10-13, onsdag, lørdag og søndag lukket) 

 

Elsebeth Møller, der i september rundede de 80 år, kan samtidig fejre 51 års jubilæum som billedkunstner. I de sidste 40 år har hun boet på Stevns men er oprindeligt fra København. Her blev hun uddannet som billedvæver fra Kunsthåndværkerskolen i årene 1968 -1972 og debuterede umiddelbart efter på Charlottenborgs Forårsudstilling. Herefter tog karrieren fart, og op gennem 1970’erne -1980’erne deltog hun på en række af periodens mest toneangivende udstillinger for tekstil og kunsthåndværk i både ind- og udland.

I disse år og op gennem 1990’erne afprøvede Elsebeth Møller væveriets mange udtryksmuligheder, fra nordisk vævetradition, over gobelinvæveri til mere rumlige og skulpturelle eksperimenter. Et tilbagevendende motiv er landskaber og naturobservationer fra Stevns - ofte skildret i et forenklet formsprog, hvor indtrykkene reduceres til geometriske former. Andre gange bruger hun et mere organisk og visuelt fabulerende billedsprog, som minder om abstrakte malerier. Inspirationen finder Elsebeth Møller bl.a. i traditionel japansk kunst og det 20. århundredes modernisme.  

Er i evig læreproces

Elsebeth Møller har altid haft mod til konstant at søge nye grænser i det kunstneriske arbejde. Op gennem 1990’erne og 00’erne fandt hun således ny inspiration ved at overføre idéer fra tekstilkunsten til arbejdet med andre medier såsom grafik, land art, akvarel, video og maleri. Det er særligt maleriet, som Elsebeth Møller i de senere år har taget til sig som foretrukkent medium. Det er også her, at erfaringerne fra vævekunsten er tydeligst til stede. Håndværksmæssig præcision og stram struktur forenes med et frit og spontant billedsprog, hvor det stadig er naturen på Stevns, der er kilde til inspiration. Og ligesom i de vævede værker er det essensen af indtrykkene, der finder vej til lærredet.

“Jeg opsøger ikke mine motiver men lever midt i dem. Det er observationer fra min hverdag og naturen udenfor vinduet; dramatikken i landskabet, der leverer stof til malerierne”, siger Elsebeth Møller.

På udstillingen kan man opleve vævekunst, maleri, akvarel og grafik fra de sidste 50 år af Elsebeth Møllers karriere.

FAKTA
Elsebeth Møller er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen 1968-1972. Hun har deltaget i en lang række udstillinger på bl.a. Charlottenborg, Kunstindustrimuseet, Malmø Kunsthal, Nordisk Tekstiltrienale (1976-77), Nordjyllands Kunstmuseum og Kvindemuseet i Aarhus. Siden 1978 har hun været bosat på Stevns, hvor hun har været medlem af flere kunstnergrupper, heriblandt Skinfaxe, K.R.A.P. og senest Sibirien, der jævnligt udstiller i Rollosalen.